Lid worden van de Jorisgroep!

Scouts verkenners

Jongens van 11-15 jaar

Na vier jaar welpen is het tijd voor een nieuwe uitdaging: die krijg je bij de scouts! Een blokhut op kamp wordt verruild voor een tent en je eten kook je zelf. De scoutstroep is verdeeld in 4 patrouilles (valken, adelaars, cobra's en panters), die bestaan uit 5 tot 7 scouts en worden geleid door een patrouilleleider (PL) met zijn assistent (APL). Een patrouille draait een heel seizoen samen. Goede samenwerking is daarbij belangrijk. Hierin heeft de PL een voortrekkersrol.

Bij de scouts wordt niet meer in een thema gespeeld, zoals bij de jongere speltakken het geval is. Opkomsten hebben wel vaak een rode draad: vuur maken, pionieren, koken e.d. Zonder heel schools te zijn worden bij de scouts een hoop vaardigheden aangeleerd die later zeker van pas zullen komen.

Zomerkamp

De scouts gaan 's zomers een week op zomerkamp. Een week kamperen op een terrein ergens in het land (of in het buitenland). Doorgaans wordt de heenreis met de fiets afgelegd. Vaste elementen op een zomerkamp zijn de hike (een meerdaagse wandel-/fietstocht met overnachting in de buitenlucht) en de dropping. Aan het zomerkamp is wel een thema verbonden, toegespitst op de leeftijd.

Lid worden?

In de tekst hierboven wordt eigenlijk alleen gesproken over doorstroming vanaf de jongere welpengroep. Maar ben je tussen de 11 en 15 jaar oud (groep 8 t/m 3e klas middelbare school) en lijkt Scouting jou ook wel wat, kom dan gerust eens langs op een maandagavond om een keer mee te draaien! Neem bij voorkeur van tevoren even contact op met de leiding via e-mail.

Oh ja, ben je een meisje, dan ben je bij de scouts verkenners aan het verkeerde adres. Klik gauw op scouts gidsen in het menu rechtsboven voor meer informatie!!!

 

 

mini clockOpkomsttijden

Maandag van 18.45 - 20.30 uur

 

 

 

mini peopleLeidingteam

  • Dieter Bode (teamleider)
  • Thom van der Klis
  • Tjebbe de Kuijer
  • Frank Hoogenboom
  • Frank de Jong
  • Fred Spanenburg
  • Wilthony van Vliet

 

mini twitterScouts verkenners op Twitter

 

 

11010956 902364819834818 7156695281649926871 n