Lid worden van de Jorisgroep!

Welpen jongens

Jongens van 7-11 jaar

Ben jij gek op buitenspelen? Hou je van stoere dingen doen maar misschien ook wel van knutselen of hutten bouwen? Dan zijn de welpen wat voor jou! Bij de welpen doen we heel veel leuke dingen, vaak buiten, in de natuur. Heel veel van die dingen doen we samen. Gewoon omdat het tof is, maar ook omdat je er van kan leren. Wat doen we dan zoal? Nou eigenlijk van alles. Bekende spelen zijn levend stratego, wie is het snelst en vlaggenroof. Verder doen we soms iets als sport, EHBO, koken en knutselen maar we hebben ook echte Scoutingactiviteiten zoals knopen leren, pioneren en oefenen met seinen.

Welpen spelen in het thema jungle. De meeste van jullie kennen het thema waar het Scoutingspel bij de welpen om draait van de film Junglebook. Het verhaal is vroeger geschreven door Rudyard Kipling. Mowgli probeert samen met een groep jonge wolfjes – welpen – de weg naar volwassenheid te vinden. In het verhaal ontmoet Mowgli allerlei dieren uit de grote onbekende jungle.De welpen komen die dieren ook tegen. Iedere week gaan we naar een van de gebieden in de Jungle om leuke activiteiten en spannende avonturen te beleven, samen met deze dieren. Met Baloe leren we bijvoorbeeld koken, met Kaa knutselen we er op los en met Baghera doen we spannende spelletjes zoals vlaggenroof.

De horde en nesten

Alle welpen samen vormen samen een horde. Ons lokaal, in De Draak (het clubgebouw van de Jorisgroep) is zo genoemd. Binnen de horde zijn er vier nesten. Een soort groepjes waarin de welpen zijn ingedeeld. In die groepjes werken ze soms samen, doen ze spelen of opdrachten. Ieder nest heeft een nestgids en een assistent nestgids, vaak oudere welpen met wat meer ervaring die de jongere welpen kunnen helpen.

Activiteiten

Ieder jaar doen de welpen mee aan een aantal leuke activiteiten zoals de Scouting Experience vieren we Sinterklaas samen met de bevers en de meisjes welpen. Ook staan we ieder jaar aan de start bij de zwemwedstrijden, georganiseerd door de regio. Best spannend, want dan doen er allerlei groepen uit de regio mee.

Zomerkamp

Traditioneel sluiten we het seizoen af met een onwijs tof zomerkamp. Een week lang ergens naar een blokhut in het bos of bij het strand. We leven de hele week in een thema. Zo zijn we een keer bokkenrijders tegen gekomen, belandden we in het sprookjesland van Koning Boko, vochten we tegen echte piraten en trokken we met ons paspoort op zak door allerlei landen om het Grenzeloze Mysterie op te lossen. Genoeg te beleven! Zoals je wel hebt kunnen lezen doen we gewoon ontzettend veel toffe dingen bij de welpen! Nieuwsgierig? Kom snel een keertje langs!

 

mini clockOpkomsttijden

Zaterdag van 13.30 - 15.30 uur

 

 

 

mini peopleLeidingteam

  • Sjors van Zandwijk (teamleider)
  • Bente Bleijs
  • Justin Hogendoorn
  • Robert van Jaarsveld
  • Virginia van der Klis
  • Lars Vermeij
  • Noor Wiltenburg

 

mini twitterSpeltak op Twitter

 

 

11125189 871184419619525 1939956270680464628 n