Lid worden van de Jorisgroep!

Organisatie

Een Scoutinggroep is opgebouwd uit verschillende leeftijdsgroepen, ook wel speltakken genoemd. Zo kent de Jorisgroep bevers, welpen, scouts, explorers, stam en de plusstam. De leiding van iedere speltak is zelf verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken en de organisatie van de activiteiten.


De leiding vormt samen de groepsraad, geleid door een groepsbestuur. Deze groepsraad draagt zorg voor de zaken die specifiek betrekking hebben op het draaien van de speltakken en de organisatie van grotere (gezamenlijke)
activiteiten.
Daarnaast heeft de groep nog een beheerstichting, die zorgdraagt voor het financiële beleid, het beheer van clubgebouw De Draak, ‘t Hok en de materialen. Scouting Jorisgroep Oudewater behoort samen met nog een behoorlijk aantal groepen tot de Regio Lek- en IJsselstreek. De regio ondersteunt de groepen met speladviezen, Scouting Academy (trainingen en cursussen voor leiding), het uitlenen van materiaal en organiseert jaarlijks een aantal regionale activiteiten. Alle regio’s samen vormen Scouting Nederland. Op de contactpagina vind je de contactgegevens van de besturen.

Groepsbestuur

Het groepsbestuur is onder andere verantwoordelijk voor het draaien van de speltakken, de organisatie van grote activiteiten en de dagelijkse gang van zaken. Het groepsbestuur bestaat uit:

Lars Vermeij (voorzitter), Ard Lucassen (penningmeester), Sjon Oudejans (secretaris), Sanne Kastelein, Vivianne Vergeer, Anouk van Zuilen en Dieter Bode.

Beheerstichting

De beheerstichting is onder andere verantwoordelijk voor het financiële beleid, het beheer van materiaal en onderhoud van De Draak & ‘t Hok. Het bestuur van de beheersstichting bestaat uit:

Harold Broekhuizen (voorzitter), Sander Trijssenaar (penningmeester), [vacant] (secretaris), Otto Graveland en Fred Spanenburg.

vuurtje